Nuveen Real Estate koopt drie Nederlandse logistieke centra

Nuveen Real Estate heeft voor € 215 mln drie Nederlandse logistieke centra aangekocht.

De eerste overname betreft een magazijn (48.000 m² ) in de buurt van Rotterdam. Het gebouw is voor de helft aan een logistieke dienstverlener verhuurd. Nuveen heeft de laatste fase van de ontwikkeling van het distributiecentrum Westfields Logistics (100.000 m²) in Eindhoven afgenomen. En het platform heeft de overname van Fase II van een logistieke asset (62.000 m2) in Zaltbommel afgerond.

“Nederland is een belangrijk groeigebied voor ons Europese logistieke platform. Het land biedt uitstekende mogelijkheden en profiteert van een aantal gevestigde industriële hotspots, waaronder de grootste haven van Europa. Daarnaast heeft Nederland een grote huurdersvraag “, aldus Thorsten Kiel, hoofd Europese logistiek van Nuveen Real Estate. Deze acquisities komen bovenop de bijna € 250 mln die Nuveen dit jaar al heeft geïnvesteerd in de Europese logistiek.

Nuveen werd geadviseerd door Edmond De Rothschild REIM, Loyens & Loeff, Houthoff, Van Doorne (juridisch adviseurs), Arcadis en Hollis (techniek en milieu).

img
Redacteur
Profiel