Nieuwe woonminister wilde bouw seniorencomplex blokkeren

Aanstaand vicepremier en minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Mona Keijzer probeerde vorig jaar de bouw van een WoZoCo in haar woonplaats Volendam tegen te houden.

Het woonzorgcomplex met 26 appartementen voor zwaar dementerende ouderen wordt tegenover haar woning gebouwd. Keijzer en haar buren procedeerden tot aan de Raad van State toe, die de klacht in november ongegrond verklaarde. De nieuwe woonminister bracht onder meer in dat de bouw de stikstofnormen zou overschrijden en het leefgebied van de huismus aantastte.

De gang naar de rechter is opvallend, aangezien Keijzer binnen de coalitie heeft aangegeven beroepsmogelijkheden tegen bouwprojecten te willen beperken. Ze zet daarmee de lijn van demissionair minister Hugo de Jonge voort. Tevens is haar partij BBB fel gekant tegen de stikstofnormen.

Keijzer reageerde maandagavond op een app van Wilfred Genee, die de kwestie aan tafel in het programma Vandaag Inside besprak. Volgens haar is er sprake van een privékwestie. Ze wil verder geen toelichting geven.

Laatste nieuws

Evenementen