Nieuwe wereldwijde IRR-prestatie-index voor onroerend goed

INREV, ANREV en NCREIF hebben eerste Global IRR Index gelanceerd.

De nieuwe index geeft inzicht in de prestaties van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen in Azië-Pacific, Europa en de Verenigde Staten. Het beste gemiddelde interne rendement (IRR) in alle drie de regio's was 18,39%, geregistreerd door fondsen met een eerste sluiting in 2013. Fondsen die tussen 2011 en 2016 werden gelanceerd, boekten de hoogste gemiddelde IRR's in de tijdreeks van de index. Degenen met de laagste gemiddelde IRR's werden gelanceerd tussen 2005 en 2007.

Het initiatief levert een bijdrage aan het vergroten van de transparantie van de wereldwijde niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Henri Vuong, directeur onderzoek en marktinformatie van INREV spreekt van een belangrijke evolutie van de originele INREV IRR Index. “Als een naar geld gewogen maatstaf biedt het wereldwijde investeerders en beheerders een extra kijk op de fondsprestaties, zodat ze kunnen beoordelen of binnen een fonds de kasstroom voldoende is om de specifieke beleggingsdoelstellingen te halen. Gezien de huidige pandemie is dat perspectief bijzonder relevant.”

De nieuwe index helpt volgens Amélie Delaunay, directeur Research & Professional Standards ANREV, om onroerend goed gemakkelijker vergelijkbaar te maken met andere activaklassen, die routinematig IRR gebruiken om de prestaties meten.

img
Redacteur
Profiel