Nexus tekent 10-jarige huurovereenkomst met Nieman Groep in Courtyard Utrecht

Nexus Real Estate heeft met ingang van 1 april 2025 een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Nieman Groep voor een periode van 10 jaar. Nieman gaat 1.235 m² kantoorruimte huren op de 4e verdieping in Gebouw Courtyard.

Nieman is sinds 1988 een gerenommeerd adviesbureau voor complexe vraagstukken in de gebouwde omgeving. Nieman geeft bouw- en installatietechnisch advies in elke fase: van ontwikkeling naar realisatie, exploitatie, voor bestaande bouw, verbouw & transformatie en nieuwbouw. Nieman treedt op voor de volledige bouwkolom: bouwbedrijven, woningcorporaties, projectontwikkelaars, gebouweigenaren, architecten, leveranciers en overheden.

Nieman Groep heeft momenteel kantoren in Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Harderwijk. Voor haar medewerkers in Utrecht heeft Nieman nu zich langjarig gecommitteerd aan Gebouw Courtyard. Met deze verhuur heeft Nexus vrijwel het gehele gebouw langjarig verhuurd en resteert slechts nog ca. 1.700 m² op de 4e verdieping en 290 m² op de 6e verdieping. Andere grote gebruikers in het gebouw zijn de Belastingdienst, Bristol-Myers Squibb, DTN Europe en V&VN.

Gebouw Courtyard is in 2018 volledig gerenoveerd, waarbij een groot aantal faciliteiten zijn aangebracht op de begane grond zoals een gym, koffiebar, diverse meeting rooms, een auditorium en een grote buitenruimte met diverse vijvers en veel groen. In 2023 heeft de centrale entree van het gebouw een renovatie ondergaan, waarbij nog meer de nadruk is gelegd op de connectie met de buitenruimte in combinatie met de prettige informele ‘huiskamer sfeer’ waar gebouw Courtyard momenteel bekend om is.

Gebouw Courtyard beschikt reeds over een EPC label A+. Daarnaast wordt de komende jaren sterk ingezet op een verdere verduurzaming van het gebouw. Afgelopen jaar is door JLL Sustainable Asset Services een Net Zero Carbon Audit uitgevoerd, waarin diverse maatregelen zijn onderzocht met als doel om het gebouw gereed te maken voor de toekomst in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Tevens is in januari van dit jaar door verhuurder het traject gestart om het gebouw BREEAM te certificeren.

Nexus Real Estate werd in deze transactie geadviseerd door Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting. Huurconsult trad namens Nieman Groep op bij de totstandkoming van de overeenkomst. Gebouw Courtyard maakt onderdeel uit van e en grotere vastgoed portefeuille die sinds 2019 in beheer is bij Nexus Real Estate in opdracht van Tristan Capital Partners.