NVM Business gaat samenwerken met SGS Search

NVM Business gaat samenwerken met SGS Search, omdat de organisatie een toenemende vraag verwacht van vastgoedeigenaren om deskundig advies op het gebied van verduurzaming en energieprestaties.

 

Op 1 januari 2023 wordt het groene C-label verplicht voor de kantoorgebouwen in Nederland. Alle kantoren groter dan 100 m2 moeten dan hebben voldaan aan maatregelen die tot minimaal energielabel-C leiden. Tevens moeten zij een energielabel hebben geregistreerd. De verplichting is opgenomen in het Bouwbesluit en is een afspraak in het Energieakkoord uit 2013.

Deze maatregelen hebben een grote impact op de adviesrol van NVM Businessleden. NVM Businessmakelaars gaan ervan uit dat komende periode vastgoedeigenaren steeds meer behoefte krijgen aan deskundig advies op het gebied van verduurzaming en energieprestaties.

NVM Business gaat daarom samenwerken met SGS Search, het adviesbureau in Nederland voor de duurzaam gebouwde omgeving en al jarenlang experts in het creëren van een duurzame toekomst. De NVM Businessleden krijgen hiermee toegang tot deskundig verduurzaming- en energieprestatieadvies en kunnen hiermee energiebesparing op een professionele wijze onderdeel maken van het vastgoedadvies.

Nederland telt ongeveer 96.000 kantoren, waarvan zo'n 62.000 moeten voldoen aan het C-label. Uit recente cijfers blijkt dat momenteel slechts 44% van deze kantoren een energielabel heeft en daarvan voldoet slechts 32% aan de minimale eisen: een groen energielabel van C of beter.