Motel One in voormalig warenhuis in centrum Rotterdam

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter begint begin volgend jaar met de herontwikkeling van het voormalige warenhuis aan de Hoogstraat 177-179 in Rotterdam tot een hotel. 

Bij oplevering in de jaren vijftig gold het pand als het hypermoderne onderkomen van warenhuis Galeries Modernes. Het pand blijft in het ontwerp van Kaan Architecten behouden. Wel wordt het voormalige warenhuis een verdieping hoger. Daarmee groeit het vloeroppervlak naar 7.500 m2. Aannemer van de herontwikkeling is Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep.

Na transformatie zal het complex onderdak bieden aan de derde Nederlandse vestiging van Motel One. Op de eerste vier verdiepingen worden in totaal 180 hippe hotelkamers gerealiseerd. In de kelder van het toekomstige hotel komen de facilitaire afdelingen en een gym. De entree is voorzien aan het GroteKerkplein. Aan de kant van de Hoogstraat is ruimte voor winkels.

“We zijn trots dat we dit voor Rotterdam zo gezichtsbepalende pand mogen herontwikkelen”, aldus Maarten de Gruyter. “Ons uitgangspunt is altijd: hoe kunnen we een bestaand gebouw een nieuwe toekomst geven.” Boelens de Gruyter doet dat in opdracht van de huidige eigenaar van het gebouw, Tenstone Development. De oplevering van het pand is voorzien voor het vierde kwartaal van 2022.

Motel One heeft momenteel 75 hotels met bijna 21.000 kamers in tien landen, onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Polen, Tsjechië en België. In Nederland heeft Motel One twee hotels in Amsterdam.

 

 

 

 

 

img
Redacteur
Profiel