Minister Ollongren spreekt op Provada

De Provada is op dinsdag 3 t/m donderdag 5 november prima vanuit de luie stoel te volgen. Zelfs voor het broodnodige netwerken wordt gezorgd

Door Gabriëlle Klaver
Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 10, 23 oktober 2020

Het zit de congresorganisatoren niet mee. Leefde deze zomer nog de hoop dat er voor de Provada-editie in november toch wat grotere fysieke netwerkbijeenkomsten konden worden georganiseerd, die hoop werd weer stevig de bodem ingeslagen toen het virus weer oplaaide. Het zijn trouwens niet alleen congresorganisaties die zuchten onder het gebrek aan fysiek contact: ook de markt kijkt reikhalzend uit naar het moment dat er weer onbekommerd genetwerkt kan worden. Om tot deals te komen is het duidelijk toch nodig elkaar zonder tussenkomst van een scherm in de ogen te kunnen kijken.

De Provada Live-editie van 3, 4 en 5 november zal evenals de eerdere editie dit jaar weer een hybride vorm zijn. Er komen webinars, talkshows en keynotes die live gestreamd zullen worden vanuit de studio’s in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Online kunnen ook virtuele stands worden bezocht.

Het broodnodige netwerken wordt verder via de event app gefaciliteerd: daar kan iedereen zijn visitekaartje uitwisselen. Ook zijn er netwerkcarrousels, korte één-op-één videochats met collega’s uit de sector zodat je toch je netwerk kunt uitbreiden. Zoals altijd verzorgt PropertyNL een weergave van de dag met de PropertyDay die iedere Provada-dag verschijnt.

Programma
Wat staat er op het programma? Nu de overheden voor het overgrote deel van het jaar fysiek niet zichtbaar kunnen zijn, laat het Rijk zich tijdens deze Provada in elk geval online wél zien. Klapstuk is een interview met minister Kajsa Ollongren, dat de voorzitter van het Nederlands Debat Instituut Roderik van Grieken op woensdag om 10.10 uur met haar zal hebben. Maar ook het Rijksvastgoedbedrijf tekent voor twee bijeenkomsten: programmamanager Martijn van Berkel en programmadirecteur Louw van Sinderen vertellen op woensdag om 11.45 uur over de ontwikkeling op voormalig vliegveld Valkenburg. Tessa Flantua en Thijs Poelman lichten op dinsdag om 11.45 het Regionaal Ontwikkelprogramma (ROP) van het Rijksvastgoedbedrijf toe.

Aandacht voor proptech is er met Menno Lammers, founder van PropTech for Good. Zijn keynote op dinsdag (14.45 uur) gaat over de Samenleving 5.0 en de livestream op woensdag (14.45 uur) over investeren in ESG. Jeroen Lokerse van Cushman & Wakefield doet op woensdag om 15.00 uur een boekje open over de waarde van het kantoor en Roel van de Bilt onthult op donderdag om 11.00 uur wie dit jaar de Rabo Vastgoedprijs wint. Buitenbeentje voor de sector is dit jaar de filosoof Lammert Kamphuis. Hij geeft een keynote op donderdag om 10.10 uur over een filosofie voor een weergaloos leven. Dat zouden weleens 30 heel inspirerende minuten achter je computer kunnen zijn…

Het is slechts een greep uit het programma, dat verder op de site van de Provada in te zien is. De organisatie verwacht zo’n 120 sprekers, meer dan 3000 bezoekers en ruim 100 standhouders. Een online ticket voor de drie volle dagen kost € 15 ex btw.