Minder faillissementen in juli

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in juli 16 bedrijven minder failliet verklaard dan in juni, meldt het CBS.

Het aantal uitgesproken faillissementen is laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen verder afgenomen en bereikte in augustus 2021 een laagterecord. Ook in juli 2022 is het aantal faillissementen laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Meeste faillissementen in bouwnijverheid

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juli 140 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de bouwnijverheid het grootste aantal faillissementen, namelijk 28. Dat zijn er 4 meer dan in juni.

Relatief gezien werden er in juli de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Sinds 13 mei 2022 publiceert het CBS in dit bericht de faillissementen van alle bedrijven, dus inclusief eenmanszaken. Voorheen werden de faillissementen exclusief eenmanszaken gepubliceerd.