Mijlpalen voor Hogekwartier in Amersfoort

In de nieuwe stadswijk Hogekwartier in Amersfoort zijn huurwoningen opgeleverd, is de verhuur van andere huurwoningen gestart en bereikte De Dirigent het hoogste punt.

De nieuwe stadswijk Hogekwartier biedt straks 400 huurwoningen (36% sociale huur en 15% voor maatschappelijke doelgroepen) en 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens 600 m² bedrijfsruimte.

Tweede fase Timano opgeleverd
Op 5 september werden de huurwoningen van de tweede fase van Timano opgeleverd. In de velden 3a en 3b van Hogekwartier komen in totaal 66 huurwoningen (36 eengezinswoningen en 30 appartementen, genaamd Timano). Dit is aan de kant van de wijk Liendert. Trebbe leverde vorige week de tweede fase van 12 sociale huurwoningen op.

Verhuur gestart van Het Orkest
Ook op 5 september is de verhuur gestart van de woningen in Het Orkest. De 20 eengezinswoningen van Het Orkest zijn verdeeld over drie blokken van vier, zes en tien woningen en liggen aan drie zijden rondom een binnengebied. Onder een gedeelte van het project wordt een grote afgesloten parkeergarage gerealiseerd. Alle woningen worden verhuurd inclusief 1 toegewezen parkeerplaats in de parkeergarage. De huurprijs is vanaf € 1150 per maand (exclusief servicekosten) en de verwachting is dat de woningen eind 2019 worden opgeleverd. Woonvast verzorgt de verhuur van deze woningen.

Hoogste punt De Dirigent
De De Dirigent omvat 40 appartementen verdeeld over 16 verdiepingen. 6 september werd het hoogste punt bereikt. Het gebouw maakt deel uit van een groter geheel, als het ware een vierkant van huizen rondom een binnengebied. In een trapsgewijze vorm zitten aan het gebouw twee andere gebouwen vast met sociale huurappartementen en zorgappartementen. Aan de andere kant om het binnengebied heen komen 20 eengezinswoningen van drie woonlagen (de vrije sector huurwoningen van Het Orkest).

Amersfoort Vernieuwt
Deze gebiedsontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.