Lister Buildings versterkt het team met duurzaamheidsexperts

Het kennisteam sustainability & circularity van vastgoedorganisatie Lister Buildings wordt uitgebreid met Pablo van der Lugt en Rick Kamphorst. Beiden hebben hun sporen verdiend als aanjagers van de materiaaldiscussie binnen de circulaire economie en verduurzaming van de bouw.

Binnen het team van Lister zullen zij nader invulling geven aan de duurzaamheidsdoelstellingen en het borgen van prestaties van de Lister-woongebouwen op het gebied van milieu, circulariteit, gezondheid en daaraan gerelateerde economische aspecten. Op deze wijze geeft Lister Buildings verder inhoud aan haar ambitie om de woningbouw te versnellen en circulaire, gezonde en slimme woongebouwen te realiseren.

Pablo van der Lugt is gepromoveerd aan de TU Delft op de ‘milieu-impact van bouwmaterialen’ en is actief als expert op het gebied van de transitie naar een biobased, circulaire bouweconomie. Daarover geeft hij regelmatig key note presentaties en schreef hij internationaal geprezen artikelen en boeken waaronder ‘Tomorrow’s Timber’ en ‘Booming Bamboo’. Als senior lecturer en kwartiermaker Biobased Building bij de TU Delft (environmental technology & design) en AMS institute blijft hij ook aan de wetenschap verbonden.

Rick Kamphorst heeft de afgelopen jaren gewerkt als projectleider bouw & circulaire Economie bij FSC Nederland en daarvoor in commerciële functies in de houtsector. Ook zijn opleiding stond voornamelijk in het teken van de toepassing van hout als biobased materiaal binnen het circulair bouwen.