Lingotto ontwikkelt houten hotel en kantoor in Ouder-Amstel

Lingotto en gemeente Ouder-Amstel hebben een anterieure overeenkomst getekend waarin afspraken zijn vastgelegd over de ontwikkeling van Mate: een hotel met 220 kamers, 4.500 m² kantoor, horeca met terras en een publiekstoegankelijk atrium.

Mate moet direct bij het metrostation Van der Madeweg verrijzen. Het gebouw wordt zeer duurzaam van opzet, onder andere omdat de hotelkamers in modulaire houtbouw worden gebouwd. Ook de directe openbare ruimte wordt aangepakt waarbij parkeerplaatsen verdwijnen naar de ondergrondse garage en groen wordt toegevoegd.

Het project ligt in de Werkstad OverAmstel direct nabij de ring A10. Dit gebied zal komende jaren verkleuren van klassiek bedrijventerrein naar een levendig gebied waarin diverse functies samenkomen zoals werken, wonen en verblijven. Het project is een belangrijke aanjager voor deze transformatie.

Lingotto ontwikkelt Mate in samenwerking met 3T-Vastgoed. Het ontwerpteam bestaat uit Next architects en ABT. De geplande bouwstart is medio 2025 en de oplevering is twee jaar later gepland.