Kroonenberg Groep past plannen voor transformatie Lindershuis in Dordrecht aan

Kroonenberg Groep gaat het voormalige warenhuis transformeren tot circa 60 hoogwaardige appartementen.

Eind 2019 werden de plannen voor de herontwikkeling van het Lindershuis openbaar: een hotel als onderdeel van het hof met een aantrekkelijke combinatie van winkels, wonen en horeca. Gezien de huidige markt en de veranderingen die zijn ontstaan door Covid-19 heeft Kroonenberg Groep de plannen herzien en besloten om ook in het hoteldeel ongeveer 60 appartementen te gaan realiseren.

Dankzij het slimme ontwerp dat in december is gepresenteerd, kan het plan grotendeels intact blijven zonder grote aanpassingen. Een belangrijke aanpassing is dat het binnenhof een meer besloten karakter krijgt waardoor voor de woningen een prettige buitenruimte gerealiseerd kan worden midden in de historische binnenstad van Dordrecht.

De komende maanden wordt in plaats van een hotelplan een plan voor woningen gemaakt. Bij de uitwerking zal uiteraard veel aandacht zijn voor de facetten die horen bij een woningontwikkeling. Daarbij zal, net als vorige keer, ook nu de omgeving betrokken worden. 

Het aangepaste plan voorziet er nog steeds in dat de (grotendeels monumentale) panden zullen worden opgeknapt en leegstand in de binnenstad wordt bestreden. Zodra de plannen verder zijn uitgewerkt zullen deze ook gedeeld worden met de omwonenden en andere stakeholders.