Kennemer Wonen gaat de komende 5 jaar nog eens 1100 huurwoningen verduurzamen

Aanvullend op de bestaande maatregelen verduurzaamt Kennemer Wonen de komende vijf jaar nog eens 1100 woningen om goed voorbereid te zijn op een aardgasvrije toekomst in 2050.

Jaren geleden is al begonnen met het investeren in duurzaamheid. In 2016 is Kennemer Wonen gestart met een programma om elk jaar 1000 huurwoningen te voorzien van zonnepanelen. Dit tempo is in 2019 opgevoerd naar 1500 huurwoningen per jaar.

De voorbereidingen voor de aanpak van de eerste 650 woningen van de volgende fase starten dit jaar. Hiervoor is onlangs een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met ketenpartners Constructif en de Noord-Hollandse Duurzaamheids Alliantie (NHDA).

Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn twee regionale aannemers geselecteerd, Bouwbedrijf Constructif uit Wormerveer en NHDA (Noord Hollandse Duurzaamheids Alliantie) uit omgeving Alkmaar. Constructif en NHDA beginnen in juni met het onderzoeken van de technische staat van de geselecteerde woningen. Als de onderzoeken zijn afgerond worden de werkzaamheden uitgevoerd in de jaren 2022 tot en met 2024.