KKR en Round Hill Capital verkopen 173 nieuwbouwwoningen in Utrecht

KKR, een wereldwijde investeringsmaatschappij, en Round Hill Capital hebben via een joint venture een nieuwbouwproject met 173 appartementen in Utrecht verkocht aan Orange Capital Partners.

Het nieuwbouwproject is ontwikkeld met als doel betaalbare woningen aan jonge professionals te bieden. Het bestaat uit twee appartementengebouwen van drie en zeven verdiepingen. Het complex, ligt aan de Van Heuven Goedhartlaan, tussen het Centraal Station van Utrecht en het zakendistrict van de stad. Van daar is het 10 minuten fietsen naar het centrum. Ook is het direct verbonden met Universiteit Utrecht via een nieuwe tramhalte die in 2019 is geopend.

De twee gebouwen, inclusief een overdekte parkeerplaats voor auto’s en fietsen, maken deel uit van een grotere nieuwbouw-campusontwikkeling die door de joint venture wordt ontwikkeld. De campus bestaat naast de twee verkochte objecten uit nog twee gebouwen gericht op studentenhuisvesting, met een commerciële plint en een ruime binnenplaats voor alle bewoners van de campus.

Campus
De campusontwikkeling wordt gerealiseerd op het terrein van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis. Het voormalige ziekenhuisgebouw wordt getransformeerd en zal samen met een nieuwe toren van 23 verdiepingen in totaal voorzien in 682 studio’s voor studenten, in combinatie met gemeenschappelijke voorzieningen. De ontwikkeling van deze studio’s zal naar verwachting in augustus 2020 worden afgerond.

De investering van KKR is gedaan via het fonds Real Estate Partners Europe. Seb d'Avanzo, managing director van KKR: ‘Na deze transactie in onze joint venture met Round Hill Capital, gaan we door met de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardig vastgoed in een markt met sterke economische fundamenten en een tekort aan woonruimte voor studenten en jonge professionals. We zien Nederland als een belangrijke vastgoedmarkt en zullen blijven zoeken naar mogelijkheden om te investeren in hoogwaardige vastgoedontwikkelingen.’ Michael Bickford, oprichter en ceo van Round Hill Capital voegt daar aan toe: ‘Wij zijn verheugd dat de eerste fase van de ontwikkeling is afgerond en een bijdrage kan leveren aan de vraag naar goed gelegen, hoogwaardige en betaalbare woningen in Utrecht. Round Hill Capital blijft zich inzetten voor verdere investeringen in woning- en studentenhuisvesting in geselecteerde markten in Nederland, Europa en de VS.’

KKR en Round Hill Capital werden bij de verkoop geadviseerd door Residential Capital Markets team van JLL, waarbij Loyens & Loeff optrad als juridisch en fiscaal adviseur. Orange Capital Partners werd bij de transactie geadviseerd door Clifford Chance.