Jacob Pot en Bart van der Meer naar Colliers

Op 1 januari zijn Jacob Pot (41) en Bart van der Meer (29) gestart bij Colliers International in het Retail Agency team.

Jacob Pot (eerste foto) is benoemd als associate director Retail en Bart van der Meer (tweede foto) gaat aan de slag als senior retail advisor. Zij worden verantwoordelijk voor de oprichting van het specialisme huurherzieningen. Daarnaast richten zij zich op de huur en verhuur van winkelvastgoed.

De nieuwe discipline huurherzieningen richt zich op adviezen aan huurders en verhuurders. “Specialist zijn in huurprijsherzieningen is uniek en slechts voor enkelen weggelegd. Het is een geweldige aanvulling op onze bestaande dienstverlening”, zegt Chris Lanting, director Retail Agency in Nederland. Een huurprijsherziening is bij wet geregeld en houdt in dat huurders en verhuurders van winkelruimte na afloop van de eerste contractperiode óf vijf jaar na de laatste huurprijsaanpassing een verzoek tot huurprijsaanpassing kunnen doen. Op basis van referentieobjecten ter plaatse wordt de gemiddelde huurprijs berekend en kan de huurprijs van een winkelruimte neer- of opwaarts worden aangepast.