Investeerders steken € 0,5 mln in Max Property Group

Vastgoedfintech-bedrijf Max Property Group heeft ruim € 0,5 mln aangetrokken voor internationale expansie.

Max Property Group, ontwikkelaar van het wereldwijde vastgoed-crowdfundingplatform Max Crowdfund, heeft ruim € 0,5 mln nieuw kapitaal aangetrokken van investeerders. Het kapitaal zal worden aangewend voor internationale expansie van Max Crowdfund.

Max Crowdfund wil rond 1 april uitbreiden naar Nieuw-Zeeland. Het bedrijf heeft ook contracten getekend voor uitbreiding naar Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië, als onderdeel van het joint-venture programma van de organisatie. ‘Wij zijn voor zover we weten het enige crowdfundingplatform dat wereldwijd uitbreidt in een joint venture-model. Ons doel is om Max Crowdfund voor het einde van het tweede kwartaal van 2021 live te hebben in Nieuw-Zeeland, Australië, Zweden, Canada en het VK. Daarnaast zijn we in vergevorderde gesprekken met geïnteresseerde partijen in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Ook deze landen willen we nog in 2021 live op ons platform hebben’, zegt coo van Max Property Group Anne Visser.

Max Crowdfund gebruikt blockchain-technologie en is goedgekeurd door financieel toezichthouder AFM. Op dit moment wordt de software aangepast om te voldoen aan de nieuwe crowdfunding-regelgeving van de Europese Unie die in november 2021 van kracht wordt. Door deze nieuwe regelgeving worden internationale transacties makkelijker en kunnen door vastgoed gedekte leningen en participatieprojecten door heel Europa worden vermeld op Max Crowdfund. De nieuwe verordening maakt ook een secundaire markt mogelijk via een bulletinboard, wat de broodnodige liquiditeit brengt binnen vastgoedbeleggingsproducten.