Impact Vastgoed krijgt Bouwdouwer prijs 2021

Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) van gemeente Rotterdam heeft de wisselschaal 'Beste Bouwdouwer 2021’ uitgereikt aan Marco Praagman (technisch directeur), Philip van der Ent (commercieel directeur) en Bart Dura (investments directeur) van Impact Vastgoed.

Zij ontvingen deze prijs voor het starten van de woningbouwontwikkeling Het Zuiderhof in Rotterdam-Zuid.

Directie Impact Vastgoed: “Doorgroeien op Zuid is en wordt mogelijk door de komst van Het Zuiderhof & Het Zuider Carré”. Wij zijn enorm trots om de bewoners van Vreewijk en bewoners uit andere wijken in Rotterdam-Zuid een passende nieuwe woning te kunnen bieden in een stadsdeel van Rotterdam waar vele mensen al jaren met heel veel plezier wonen.”

De ontwikkelingen van de voormalig Zuiderziekenhuis locatie heeft hierin verandering gebracht: 123 nieuwe, ruime eengezinswoningen zijn reeds gerealiseerd. Na de sloop van het voormalige Daniel den Hoed ziekenhuis zal deze gebiedsontwikkeling de volgende fase bereiken met de bouw van 118 eengezinswoningen, 104 appartementen en 56 dijkappartementen. Startbouw van deze fase staat gepland begin Q3 van dit jaar.

Gelijktijdig met de komst van de nog te realiseren woningen van Het Zuiderhof zal tevens gestart worden met de bouw van het voormalige ziekenhuisgebouw, genaamd “het Zuider Carré”. Deze ontwikkeling zal nog eens 73 loftwoningen toevoegen aan dit geheel. Het Zuider Carré is een ontwikkeling van Impact Vastgoed gezamenlijk met Stichting BOEi.

De uitreiking van de wisselschaal vond plaats bij Impact Vastgoed.