Holland2Stay gaat woningen in The Betz verhuren

Vastgoedmanager Holland2Stay neemt de 169 vrije sector huurwoningen in het getransfomeerde voormalige kantoorgebouw De Ster in het Rotterdamse stadsdeel Prins Alexander in beheer.

In het tweede kwartaal van 2024 moeten de bewoners hun intrek nemen in The Betz, een voormalig kantoorgebouw aan de Schorpioenstraat 51. Het kantoorpand, opgeleverd in 1992 als De Ster, kwam in 2016 in handen van Profound Asset Manement. Anderhalf jaar geleden begon vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter als gedelegeerd ontwikkelaar met de herontwikkeling van het gebouw  tot 169 vrijesectorwoningen.

Het gebouw krijgt een groen dakterras. Op de begane grond komen zijn diverse lunchrooms, koffiebars en restaurants voorzien. In totaal levert de herontwikkeling 15.000 vierkante meter nieuwe woonruimte op en 1.000 vierkante meter voorzieningen op de begane grond. Architectenbureau Mecanoo van Francine Houben tekende voor het ontwerp, Van Omme & de Groot is de Rotterdamse aannemer.

Gebiedsontwikkeling Alexanderknoop

De herontwikkeling van De Ster is het eerste grootschalige transformatieproject in de buurt van intercitystation Rotterdam Alexander. In samenwerking met de gemeente Rotterdam zal het gebied onder de naam Alexanderknoop getransformeerd worden van een anoniem en monotoon gebied, naar een levendig centrum met woon-, werk-, winkel- en vrijetijdsfuncties. 

12.000 woningen

Holland2Stay heeft voor diverse eigenaren 12.000 woningen door heel Nederland in beheer, waarvan 3.156 in thuisbasis Eindhoven. In Rotterdam heeft Holland2Stay buiten de Betz nog 1.470 woningen in beheer, waaronder 883 eenheden in de Lee Towers, de voormalige kantoortoren Europoint II en III.

Profound Asset Management is de opdrachtgever, Boelens de Gruyter is de gedelegeerd ontwikkelaar.

Laatste nieuws

Evenementen