Torens Marconiplein omgedoopt tot Lee Towers

Twee van de vier torens op het Marconiplein worden omgedoopt tot Lee Towers.

 

De Eindhovense projectontwikkelaars City Pads en Tom Bakkers maakten vorig jaar al hun plannen bekend om twee van de drie Marconitorens te Rotterdam te transformeren tot 840 huurwoningen. Nu komt ook de nieuwe naam naar buiten: Lee Towers. Natuurlijk een naam die past bij een Rotterdamse landmark, maar tevens een dikke knipoog naar de voornaam van één van de ontwikkelaars: Lee Foolen.  

Lubach
De eerste ideeën en contacten tussen beide Lee’s dateren al van voor het filmpje van Lubach. “In Amerika heb je Trump Towers, wij hebben Lee Towers,” werd dan ook met gelach ontvangen in Eindhoven en het raakte daarna in een stroomversnelling. Lee Foolen: "Lee Towers was verrast door mijn vraag om zijn naam te verbinden aan de torens, maar hij staat er voor open en we zijn serieus in gesprek met elkaar. Het gaat er wel van komen."

Transformatie
Met 80.000 m² is de herontwikkeling van de Marconitorens het grootste transformatieproject van Nederland. Vanaf het najaar gaat de grootscheepse verbouwing van start en komt er onder meer een restaurant op de bovenste verdieping. Eind 2018 moeten de Lee Towers opgeleverd worden.

Laatste nieuws

Evenementen