Hogeschool Rotterdam huurt Drijvend Paviljoen

Het Drijvend Paviljoen, ooit een vertrouwd beeld in de Rotterdamse Rijnhaven, verhuist in september naar de RDM Campus van de Hogeschool Rotterdam.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 5, 20 mei 2022

Het iconische gebouw krijgt een bestemming voor onderwijs en evenementen voor de hogeschool.
Eén plus één is drie bij deze overeenkomst tussen de hogeschool en de gemeente, want met de huur van het Drijvend Paviljoen blijft een bijzonder gebouw behouden voor de stad en krijgt de hogeschool een multifunctionele ruimte. Collegelid Wijnand van den Brink: ‘Het Drijvend Paviljoen wordt wereldwijd gezien als voorbeeld van hoe kan worden omgegaan met aanpassing aan de stijgende zeespiegel en bouwen op het water. Gebouwen als dit dragen bij aan het realiseren van een veerkrachtige stad.’
Het paviljoen bevindt zich momenteel tijdelijk aan de Schiehaven, omdat het niet in de Rijnhaven kon blijven. Deze wordt gedempt om nieuwbouw mogelijk te maken. In september verhuist het Paviljoen naar RDM Campus, waar het zal worden ingericht naar de behoeften van de hogeschool.
Door de huur van het paviljoen krijgt Hogeschool Rotterdam in de bestaande ruimten op de RDM Campus weer meer plek voor studiefaciliteiten, onderwijs en leerplekken.

www.hogeschoolrotterdam.nl