HighBrook en Proptimize kopen logistiek object in Ridderkerk

HighBrook Investors en Proptimize kopen een verhuurd logistiek bedrijfscomplex aan de Ringdijk te Ridderkerk van Meer Retail.

Meer Retail heeft een logistiek bedrijfscomplex aan de Ringdijk 366 te Ridderkerk middels een off-market transactie verkocht aan HighBrook Investors en Proptimize, ten behoeve van de CityLink portefeuille.

De transactie met betrekking tot het verkochte is gestructureerd als een gedeeltelijke sale en lease back transactie, wat betekent dat een aan verkoper gelieerde entiteit (MSX) het verkochte terughuurt van koper. Het complex is volledig langjarig verhuurd aan vervoersdienst MSX en mobiele supermarkt Picnic.

Het complex omvat circa 3069 m² bedrijfs- / opslagruimte en circa 687 m² kantoorruimte verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping, 33 parkeerplaatsen op het voorterrein en circa 214 m² buitenterrein aan de achterzijde.

HighBrook Investors is een in 2010 opgerichte private equity belegger in vastgoed die actief is in Noord-Amerika en Europa. Proptimize is een onafhankelijke vastgoedonderneming, sinds 2012 actief als ontwikkelaar van logistiek vastgoed en daarnaast ‘full service’ asset manager.

Koper HighBrook Investors en Proptimize werden commercieel geadviseerd door Ooms Makelaars, partner in Dynamis, juridisch door Loyens & Loeff, milieukundig door Hofstede cs Milieuadviseurs en technisch door Savills.