High-potentials 2017: Sjoerd Lycklama, OVG

Nog een lid van de Hermes House Band! Sjoerd Lycklama was van 2004 tot 2008 bandleider en speelde keyboards. In 2010 trad hij in dienst bij OVG als commercieel manager, sinds augustus 2016 is hij senior manager.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Het belangrijkste de komende jaren?
De komende jaren wil ik de Tesla’s onder de gebouwen ontwikkelen: panden die een compleet nieuwe gebruikservaring bieden.

Als je niet in het vastgoed was beland, dan …?
Zeker weten in de muziek. Tijdens mijn studententijd reisde ik de hele wereld af met mijn band de ‘Hermes House Band’. En nog steeds treed ik regelmatig op als zanger–pianist in verschillende bands. Het is een prettig soort schizofrenie om je nette pak en vergaderruimte ’s avonds te verruilen voor een showoutfit en een podium.

Welke competentie waardeer je het meest van jezelf?
Enthousiasme. Dit is de brandstof die creativiteit en passie voedt om projecten te bedenken en mensen mee te krijgen om deze gerealiseerd te krijgen.

Meest gebruikte app?
Slack, de Outlook van Silicon Valley. Top om in een oogopslag alle communicatie rondom je projecten georganiseerd te hebben.

Bijzondere vastgoedinnovatie?
Internet of things. Gebouwen zijn de hardware waarvoor steeds nieuwe software geschreven kan worden. Hiermee worden gebouwen dynamisch en kunnen ze zich aanpassen aan de wijzigende behoeften van gebruikers.

Wat neem je van je vakantie mee terug naar je werk?
Afgelopen jaar heb ik in Bali leren mediteren. Geweldig nuttig om ook in Nederland te doen. Het geeft rust, overzicht en richting aan alle hectische dagen. Ik kan het iedereen aanraden!

Spannendste klus?
De acquisitie en ontwikkeling van Valley op de Zuidas (Beethovenstraat, Ravel), wat mij betreft het meest fascinerende gebouw van Amsterdam en het gezondste gebouw ter wereld.