High-potentials 2017: Nanne de Ru, Partner Powerhouse Company

Nanne de Ru is mogelijk het stadium van high potential inmiddels gepasseerd. Hij is in 2011 al onderscheiden met de Rotterdam-Maaskantprijs voor jonge architecten en was in 2005 medeoprichter van architectenbureau Powerhouse Company in Rotterdam. Een recente grote opdracht was het ontwerp van het wooncomplex dat Synchroon en Amvast gaan realiseren op het Koningin Julianaplein in Den Haag, pal voor de ingang van Den Haag CS.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Het belangrijkste de komende jaren?
Het verder internationaal uitbouwen van mijn kantoor. We zijn nu actief in 6 landen en we bouwen daar prachtige projecten. Toch is het nog geen 25% van onze omzet. Graag zou ik het aandeel van internationale projecten vergroten naar 50%. Het werken in het buitenland is niet alleen inspirerend en verrijkend, het is ook een goede manier om een divers en breed profiel te waarborgen.

Als je niet in het vastgoed had gezeten, dan …?
Ik denk dat ik óf productontwerper was geworden, óf muzikant. Ik heb voor beide een grote passie, en zie ze als verlengstuk van architectuur. Productontwerp om de simpele reden dat het architectuur op kleinere en preciezere schaal is, en muziek omdat het samenspelen een perfecte metafoor is voor hoe ik wil samenwerken aan gebouwen.

Welke competentie waardeer je het meest van jezelf?
Mijn brede interesse en strategisch vermogen.

Bijzondere vastgoedinnovatie?
TurnToo, een initiatief van Thomas Rau waarmee hij probeert het circulaire denken in de bouw te introduceren. Waardevol, slim en doordacht.

Wat neem je van je vakantie mee terug naar je werk?
Rust en inspiratie.

What keeps you ticking?
De drive om vette, coole gebouwen te maken die op alle fronten net iets meer next level zijn.

Foto: Dick Duyves