High-potentials 2017: Laura Zuidgeest, ERA Contour

Sinds 2008 werkt Laura Zuidgeest bij ERA Contour. In haar huidige functie als conceptontwikkelaar en projectleider is ze verantwoordelijk voor onder andere concept, ontwerp, strategie, planning, financiën en communicatie. Ze houdt zich bezig met het initiëren van nieuwe kansen voor (vooral) de bestaande stad en het ontwikkelen van nieuwe woonconcepten met een sterke identiteit.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Het belangrijkste de komende jaren?
Tegen die tijd zou ik graag aan de top staan van een mooie organisatie, op een plek waar ik kan meedenken over de visie, missie en strategie en mede richting kan bepalen. Hoe dan ook wil ik plekken blijven maken waar mensen graag leven.

Welke competentie waardeer je het meest van jezelf?
Mijn ondernemerschap en de kunst om zaken voor elkaar te krijgen, ook als die onmogelijk lijken.

Meest gebruikte app?
Zonder twijfel whatsapp. Verder ben ik verslaafd aan nieuwsapps en check ik dagelijks de Funda-app. Wie weet zit dat ene pareltje ertussen.

Bijzondere vastgoedinnovatie?
De laatste innovatie van Funda staat me het meest helder voor de geest. Eindelijk wordt al die waardevolle input van consumenten gebruikt om na te denken over het huis van de toekomst. Maar wat me vooral inspireert, zijn innovaties buiten de branche, zoals nieuwe verdienmodellen op basis van diensten in plaats van producten.

Wat neem je van je vakantie mee terug naar je werk?
Waar ik ook ben, ik ga altijd graag het gesprek aan met de lokale bevolking om erachter te komen hoe hun dag eruit ziet, wat hen bezighoudt en hoe ze wonen. Dat levert vaak verrassende inzichten op, wat mij dan weer inspireert.

What keeps you ticking?
De steeds weer nieuwe en grotere uitdagingen waarvoor ik word gesteld in mijn projecten. Geen project is hetzelfde. Tegelijkertijd de wetenschap dat ik een wezenlijk verschil kan maken op de lange termijn. Zowel voor een stad als voor de nieuwe bewoners van ‘mijn’ projecten. En dat maakt me waanzinnig trots.

Foto: Angelique van Woerkom