High-potentials 2017: Bianca Hogervorst, ING Bank (Real Estate Finance)

Van werkgever wisselen doet Bianca Hogervorst niet vaak. Sinds 2005 werkt zij bij ING, momenteel al 5 jaar als senior relationship manager bij de afdeling Real Estate Finance Beheer. Ze onderhoudt de relaties met professionele vastgoedbeleggers in Zuidwest-Nederland.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Het belangrijkste de komende jaren?
De banken staan de komende jaren voor grote uitdagingen met een grotere maatschappelijke rol. Hier wil ik een bijdrage aan leveren door de bank naar een toekomstgerichte koers te brengen; door een sneller aanpassingsvermogen te creëren, door sterke communicatie zowel intern als extern en door verdere kennisuitbreiding. Daarnaast wil ik doorgroeien naar een positie waarin ik teams kan aansturen en collega’s kan begeleiden in hun carrière.

Als je niet in het vastgoed was beland, dan …?
… zat ik hoogst waarschijnlijk bij een andere divisie binnen het bankwezen. Mijn interesses hebben altijd in de hoek van financiële dienstverlening gelegen, onder andere een bijbaan in het verzekeringswezen en een afstudeeropdracht op het gebied van Europees betalingsverkeer.

Welke competentie waardeer je het meest van jezelf?
Mijn inlevingsvermogen en klantgerichtheid. Ik haal veel voldoening uit het ontmoeten van nieuwe mensen en het onderhouden van bestaande relaties, zowel binnen de ING als extern. Daarnaast uit het creëren van passende aanbiedingen door het vertalen van de klantwensen naar de kaders waarbinnen wij kunnen financieren.

Bijzondere vastgoedinnovatie?
De duurzame veranderingen in het gebruik én de transformaties van gebouwen. Innovaties op het gebied van duurzaamheid zijn niet alleen bijzonder, maar noodzakelijk voor de toekomst.

Spannendste klus?
Ik heb medio 2016 de grootste herfinanciering binnen ING Real Estate Finance Nederland gesloten met een nieuwe particuliere vastgoedbelegger. Hier heb ik samen met mijn accountmanagers hard voor moeten werken en na veel inhoudelijke gesprekken over de visie en beleid, hebben we deze nieuwe relatie over de streep getrokken om de financiering bij ING aan te trekken.

Welke gebeurtenis werpt dit jaar zijn schaduw vooruit in je werk?
De 2graden Challenge van ING Real Estate Finance, om CO2-uitstoot terug te brengen.

What keeps you ticking?
Tevreden klanten. Mooie financieringsdeals sluiten. Dit alles onder tijdsdruk en met een open blik om tot een oplossing te komen voor zowel de klant als ING. Het afgelopen jaar heeft dat geresulteerd in een sterke groei van mijn financieringsportefeuille.