High Potentials 2018: Thijs Harperink, Houthoff

Thijs Harperink is kandidaat-notaris/associate bij Houthoff.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 23 maart 2018

Hij is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van (commercieel) vastgoed (zowel single assets als portefeuilles) en in de advisering bij projectontwikkeling en goederenrechtelijke structurering van (commercieel) vastgoed. Hij heeft veel te maken met vastgoedfondsen, projectontwikkelaars en woningcorporaties. Harperink heeft onder meer geadviseerd bij de splitsing en levering van Holland Park Fase III in Diemen, de verkoop van het kantoorgebouw van TomTom en de aankoop van woningcomplex ‘Oranjekwartier’ in Amsterdam.

Wat hoopt u voor de komende vijf tot tien jaar?
Dat ik verantwoordelijk word voor een vastgoedteam, nadat ik een uitstap heb gemaakt naar het buitenland om daar ervaring op te doen.

Als u niet in het vastgoed was beland, dan...?
Was ik nog steeds werkzaam binnen de advocatuur en het notariaat, maar dan in de corporate/M&A-praktijk.

Welke competitie waardeert u het meest van uzelf?
Omgevingsbewustzijn; mijn kwaliteit om met bijna alle type mensen om te gaan in verschillende verhoudingen.

Meest gebruikte app?
Whatsapp.

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
Digitale veranderingen zorgen ervoor dat vastgoedtransacties in de toekomst via smart contracts in blockchain zullen verlopen. Nu wordt al steeds meer due-diligencewerk met behulp van artificial intelligence verricht. Dat zal alleen maar toenemen. Voor de notaris is een belangrijke rol weggelegd om bij deze ontwikkelingen betrokken te blijven.

Gelooft u in smart buildings?
Ja, absoluut. Naast smart buildings geloof ik in de circulaire toekomst van het vastgoed. Steeds meer gebouwen zullen duurzamer en op circulaire basis worden gerealiseerd. Binnen Houthoff wordt hier al veel aandacht aan besteed. We zijn betrokken bij een aantal pilots van cliënten op dit gebied.

Spannendste klus?
Mijn mooiste klus vond ik persoonlijk de transactie van Oranjekwartier, vooral omdat hierbij de samenwerking tussen verkopers, koper en adviseurs (ook van de wederpartij) ontzettend goed was.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Ontspanning. Van bepaalde landen en culturen probeer ik mee te nemen dat niet alles continu haast heeft.

What keeps you ticking?
De verschillende mensen om mij heen, zowel privé als op kantoor. Zonder die sociale relaties zou ik niet met een glimlach naar kantoor gaan.