High Potentials 2018: Nanne de Ru, Powerhouse

Nanne de Ru is de oprichter van architectenbureau Powerhouse Company, dat hij leidt met partners Paul Stavert, Stefan Prins en Stijn Kemper. Sinds de opening in 2005 is het bureau uitgegroeid tot een internationaal ontwerpbureau met vestigingen in Rotterdam, München, Oslo en Beijing.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 23 maart 2018

Het werk van Powerhouse Company kan rekenen op internationale waardering en is onder andere bekroond met de NAi/AM Award en de Dutch Design Award.
Naast Powerhouse Company heeft De Ru in 2013 consultancy- en engineeringbureau PCCE opgericht. PCCE is gericht op high-end architectonische engineering. In 2015 heeft De Ru samen met Niels Jansen projectontwikkelbedrijf RED Company opgezet, dat zich richt op het ontwikkelen van hoogkwalitatief vastgoed, van het nieuwe hoofdkantoor van Asics en Danone tot grote binnenstedelijke mixed-use ontwikkelingen.
De Ru schreef diverse publicaties, waaronder Shifts en China’s Turn. Hij heeft lesgegeven aan verschillende ontwerpopleidingen, waaronder de TU Delft, de Academy van Bouwkunst Amsterdam en Rotterdam en de Koninklijke Academie in Kopenhagen. Van 2013 tot 2016 was hij directeur van het Berlage Instituut, het internationale post graduate-programma van de TU Delft. In 2008 ontving hij de AM/Nai Award en de Dutch Design Award. In 2011 ontving De Ru de Rotterdam Maaskantprijs voor jonge architecten.

Het belangrijkste de komende jaren?
We zijn ontzettend trots op de vele mooie projecten waaraan we nu werken. Op dit moment bouwen we een paar prachtige hoofdkantoren voor Asics en Danone die echt next level zijn, helemaal klaar voor de 21ste eeuw. Ook starten we dit jaar met twee gave woontorens, de 150 meter hoge Baantoren in Rotterdam en de Bunker in Eindhoven. In de komende 5–10 jaar willen we daar nog veel projecten aan toevoegen, en de stap naar het buitenland maken.

Als u niet in het vastgoed was beland, dan...?
Dan was ik of kunstenaar of jazz-pianist geworden.

Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Ik ben van jongs af aan altijd trots geweest op mijn creativiteit en mijn doorzettingsvermogen. De laatste jaren ben ik ook steeds trotser op mijn ondernemingsgeest geworden – al is ondernemen natuurlijk in belangrijke mate een mix van creativiteit en doorzettingsvermogen!

Meest gebruikte app?
Whatsapp.

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
Gebouwen worden steeds ‘slimmer’ en gaan zich steeds makkelijker en beter aanpassen aan de wensen van hun gebruikers. Technologie en digitalisering spelen daarbij een steeds grotere rol. Het komt erop neer dat we steeds meer kwaliteit en diensten aan de gebouwde omgeving gaan koppelen.

Gelooft u in smart buildings?
Absoluut. We werken er ook actief aan: zowel het nieuwe hoofdkantoor van Asics als het nieuwe kantoor voor Danone zijn smart buildings. Gebouwen die niet alleen duurzaam en gezond zijn, maar ook op een slimme manier met de omgeving en de gebruiker inter-acteren.

Spannendste klus?
Dat is moeilijk te zeggen... misschien wel een prachtig huis in München van maar liefst 2500 m² dat we onlangs hebben opgeleverd.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Inspiratie, rust en een koffer vol nieuwe plannen.

What keeps you ticking?
Liefde, geluk en vrijheid!

Foto: Anna Ciolina