High Potentials 2018: Joëlle Lokhorst, Boelens de Gruyter

Joëlle Lokhorst heeft bouwkunde gestudeerd aan TU Delft. Tijdens haar studie heeft ze rondgekeken en gewerkt bij Multi Vastgoed, Heijmans en Savills. Vijf jaar geleden startte ze bij Boelens de Gruyter als ontwikkelaar.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 23 maart 2018

Het belangrijkste de komende jaren?
Ik ben betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe stadswijk in Utrecht bij het Merwedekanaal. We hebben hier als doel om een stadswijk van de toekomst te maken. Het zou fantastisch zijn als ik hier over 10 jaar rondloop en trots kan zijn op mijn bijdrage aan deze nieuwe wijk.

Als u niet in het vastgoed was beland, dan...?
In een sector waar iets gecreëerd of gemaakt wordt, net zoals in het vastgoed, bijvoorbeeld in de productontwikkeling. Het leukste van het vak als ontwikkelaar is dat je samen met verschillende types mensen het doel hebt om iets nieuws te maken. En dan is voor mij het doel dat dit gebouw of gebied ook kwaliteit heeft. Niet alleen als object, maar ook als zijn toevoeging in zijn bredere (sociale) context.

Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Enthousiasme. Deze eigenschap is essentieel om mensen mee te krijgen en met veel creativiteit en energie te werken aan projecten.

Meest gebruikte app?
Scannable, voor al mijn bonnetjes, tekeningen, aantekeningen en documenten. Voor mij is de scanner niet meer nodig. Liefst neem ik zo min mogelijk papier mee in mijn tas. Alleen voor schetsen en details is papier voor mij nog essentieel.

Gelooft u in smart buildings?
Jazeker, daardoor kunnen gebouwen betaalbaarder en comfortabeler worden. Ook kunnen we veel duurzamer omgaan met materialen en energie. Wel moeten we de privacy in de gaten houden als we alles gaan monitoren.

Spannendste klus?
In Amsterdam west ontwikkelen we een nieuwe woonwijk met 600 woningen op en naast drie kantoren, waarbij we de bestaande gebouwen niet slopen. Dit is naar mijn idee het voorbeeld van hoe je de stad kan verdichten met respect voor de omgeving en de bestaande gebouwen. Ik ben er trots op dat ik hier vanuit Boelens de Gruyter aan werk.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Ik hou van avontuur op vakanties. Het liefst plan ik van tevoren niet teveel en ga ik naar nieuwe locaties. Hierdoor word je verrast en geïnspireerd door de mensen en dingen die je ziet. Dit geeft mij veel energie.

What keeps you ticking?
Nieuwe ervaringen, ambitieuze projecten en inspirerende mensen om me heen.