High Potentials 2018: Jeroen Mennink (44), Vestia

Jeroen Mennink is directeur onderhoud en ontwikkeling bij Vestia. Eerder werkte hij bij TNO. Hij is bestuursvoorzitter van Stichting Leercirkel Resultaatgericht Samenwerken, bestuurslid TKI Tuinbouw en lid van het algemeen bestuur van de stichting Bouwen met Staal.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 23 maart 2018

Het belangrijkste de komende jaren?
Vestia doorontwikkelen tot een van de meest effectieve en klantgerichte vastgoedbedrijven, door samen met de ketenpartijen, de huurders en gemeenten ons vastgoed te beheren en te vernieuwen.

Als u niet in het vastgoed was beland, dan...?
Dan was ik hoogleraar constructies geworden. Dit is altijd een droom geweest, totdat ik tot het besef kwam dat ik liever in de praktijk wat bereik dan erover nadenk.

Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Ik schakel snel tussen het neerzetten van een langetermijnvisie, het maken van een concrete strategie en met de voeten in de klei praten over onderhoud.

Meest gebruikte app?
Google maps, de beste manier om van A naar B te komen.

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
Extreem, maar het duurt nog even. Wat je nu ziet aan big data, BIM, virtual reality etc. is slechts het topje van de ijsberg van wat er nog komen gaat. Als grootste verrassing gaat waarschijnlijk het gehele samenspel van klanten, eigenaren, en leveranciers op de schop, maar hoe?

Gelooft u in smart buildings?
Zeker, als we (vooral de jongeren) het nu al prima vinden om privacy in te leveren voor gemak en nieuwe diensten, dan is het potentiele aanbod van diensten voor binnenshuis enorm.

Spannendste klus?
Gelukkig kan ik zeggen: mijn huidige baan! Een corporatie draagt echt bij aan onze maatschappij. Het voelt ontzettend goed om mensen een veilig thuis te kunnen bieden, zeker als het ze al vaak en veel tegen zit. Maar het is balanceren, want als het niet lukt krijg je ook echt de hele wereld over je heen.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Even een stapje terug, van de kleine dingen genieten met mijn vrouw en kinderen. En dan weer uitgerust en met verwondering naar mijn werk kijken.

What keeps you ticking?
De uitdaging om met een team fijne collega’s een grote klus te klaren in een complexe en vaak onvoorspelbare wereld, en het dan toch voor elkaar te krijgen.