High Potentials 2018: Bas Wilberts (37), Savills

Bas Wilberts is sinds mei 2015 werkzaam als hoofd Alternative Investments binnen het Investment-team van Savills Nederland.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 23 maart 2018

Hij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van beleggingstransacties op het gebied van woningen, zorg, hotels en studentenhuisvesting en alternatieve aanwendbaarheid. Eerder werkte Wilberts ruim negen jaar bij DTZ Zadelhoff, op de afdelingen Taxaties, Agency en Investments, en hij heeft hierdoor ruime kennis opgedaan van de commerciële vastgoedmarkt. Hij adviseert en assisteert (buitenlandse) beleggers bij de aankoop en verkoop van (portefeuille) transacties en commercial underwritings.

Wilberts is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in Urban Planning & Real Estate Finance en is bezig met de afronding van een Master of Real Estate aan de Amsterdam School of Real Estate.

Het belangrijkste de komende jaren?
Ik laat me graag verrassen: expect the unexpected!

Als u niet in het vastgoed was beland, dan...?
Ik raak altijd gepassioneerd als het gaat om de gebouwde omgeving, dus logischerwijs zal het altijd wel iets vastgoedgerelateerds zijn. Daarnaast heeft het behartigen van belangen en mensen overtuigen me altijd geïnteresseerd, dus dan kom je al snel in de hoek van de politiek of de lobbysector.

Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Weten wat je rol is en wat daarbij wordt verwacht.

Meest gebruikte app?
Zonder twijfel Whatsapp. Maar niet alleen voor privégebruik!

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
Digitale ontwikkelingen versnellen innovaties in de vastgoedsector en dat is zeer welkom; vastgoed is van nature weinig flexibel. Digitale ontwikkelingen dragen bij aan een beter functionerende en transparantere sector. Daarvan gaan we de komende jaren de vruchten plukken.

Gelooft u in smart buildings?
Jazeker! Maar we zijn er nog lang niet en niet iedere schroef in een gebouw hoeft smart te zijn.

Spannendste klus?
De verkoopbegeleiding van de Sunstone-portfolio (grootste woningbeleggingstransactie van 2017) van Patrizia afgelopen jaar en de verkoop van de Camelot-portefeuille (3000 studenten- en jongereneenheden) waarmee we nu bezig zijn. Niet alleen vanuit de omvang van de projecten, maar vooral vanwege de uitdagingen die de projecten met zich meebrengen.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
De betrekkelijkheid van dingen. En te blijven onthouden wat echt belangrijk is.

What keeps you ticking?
De deal bedenken waaraan anderen niet hebben gedacht.