Heimstaden koopt 142 woningen van DamBorg

Heimstaden breidt zijn Nederlandse portefeuille uit met 142 woningen.

De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder koopt 95 woningen in Rotterdam en 47 woningen in Amsterdam van DamBorg. De acquisitie van ongeveer € 44 mln is inmiddels afgerond.

Het gaat om 62 woningen in de gereguleerde en 80 woningen in de liberale sector. De woningen zijn verdeeld over in totaal 21 complexen in volledig eigendom, waarvan 15 in Rotterdam en 6 in Amsterdam.

Heimstaden betrad in 2018 de Nederlandse markt, en vergrootte zijn portefeuille hier sindsdien naar meer dan 10.000 woningen. De woningverhuurder is hier gekomen met een langetermijnvisie, en gaat het merendeel van die woningen in het komend jaar zelf beheren vanuit diverse regiokantoren. Dat geldt ook voor de 142 woningen die Heimstaden overneemt van DamBorg.

‘We willen het beheer zelf in huis halen omdat we zo beter weten wat er leeft onder onze klanten’, zegt Robert-Jan Reeuwijk, investment manager bij Heimstaden Nederland. ‘Door de volledige klantervaring, van eerste verhuur tot opzegging, zelf aan te bieden kunnen we onze huurders een vriendelijk woonklimaat bieden en een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.’

De overeenkomst met DamBorg is de eerste acquisitie die wordt afgerond door het inhouse-investmentteam van Heimstaden Nederland. De woningverhuurder wil zijn huidige Nederlandse woningportefeuille uitbreiden en begon daarom in de herfst van 2019 met het samenstellen van een eigen investmentteam in Amsterdam.

DamBorg werd in het verkoopproces begeleid door DRS Makelaars.