Heimstaden wil verdubbelen in Nederland

Het Scandinavische Heimstaden wil de komende jaren verdubbelen op de Nederlandse woningmarkt.

Dit bleek maandag bij een presentatie van de cio van Heimstaden, Christian Fladeland, op een bijeenkomst van Capital Value in Utrecht.

Heimstaden is mede-verantwoordelijk voor het record aan woningbeleggingen vorig jaar in Nederland. Van de € 21 mrd aan beleggingen in de komende editie van PropertyNL is € 9 mrd woningbelegging, aldus Capital Value.

Heimstaden, de groep die in 2018 de stap naar Nederland maakte met 131 woningen (Max in Utrecht), verwierf vorig jaar de Vermeer-portefeuille en daarna nog de Coral-portefeuille. Daarmee heeft Heimstaden in Nederland nu een bezit van 10.000 woningen. De markt verwachtte dat Heimstaden daardoor wel de gewenste weging had op de Nederlandse markt, maar Fladeland is ambitieuzer. Hij toonde een grafiek met een doel te groeien in de komende jaren naar een portfolio van 20.000 woningen in Nederland. Fladeland is vast van plan langjarig in Nederland te blijven. Anders dan veel andere institutionele beleggers wil Heimstaden de hele keten beheersen. Heimstaden wil daarvoor een kantorennet ontwikkelen met behalve in Amsterdam ook kantoren in Rotterdam, Utrecht, Brabant en Limburg.

In de komende tijd meer nieuws over Heimstaden in PropertyNL.