Heijmans boekt hogere omzet en winst in 2020

Heijmans heeft in 2020 een hogere omzet geboekt dan een jaar eerder en tevens een hogere winst.

Het vooruitzicht is dat de omzet dit jaar iets lager zal uitkomen, bij een nagenoeg gelijke winst. De coronacrisis en de stikstofproblematiek in de bouw blijven factoren die van invloed zijn, onduidelijk is in welke mate.

De omzet steeg op jaarbasis van € 1,6 miljard naar € 1,75 miljard. De nettowinst lag € 10 miljoen hoger dan in 2019.

De omzet van het segment vastgoed steeg van € 459 miljoen naar € 482 miljoen. Het aantal verkochte woningen steeg tot 2265 (2019: 2.128). Van het totaal aantal verkochte woningen waren 1.023 het gevolg van transacties met corporaties en beleggers (2019: 895). De verkoop aan particulieren was met 1.242 op ongeveer gelijk niveau als vorig jaar (2019: 1.233).

Gedreven door hoger volume steeg de onderliggende ebitda-marge van 5,7% naar 6,2%. De projecten waar start bouw is gegeven en de verdere pijplijn bieden Heijmans naar eigen zeggen perspectief voor de komende jaren. Grootschalige ontwikkelingen op de eigen grondposities in onder andere Zutphen, Uden en Amersfoort in combinatie met grote ontwikkelrechten in onder meer Rotterdam-Zuid, Feyenoord City, Nieuw Kralingen in Rotterdam, Den Haag Zuidwest, Leidsche Rijn en Almere tonen aan dat onze vooruitzichten voor de komende jaren goed blijven.

Met de aanhoudend lage rentes en het woningtekort – dat naar Heijmans’ verwachting de komende jaren blijft toenemen – blijft het algehele perspectief voor de woningmarkt goed.

In december 2020 koos de gemeente Purmerend voor Heijmans als partner in de rol van gebiedsontwikkelaar voor de ontwikkelopgave van het stationsgebied in het centrum van de stad. Door de Haagse woningcorporatie Staedion is Heijmans gekozen als partner om samen met de gemeente Den Haag de buurten Dreven, Gaarden en Zichten te transformeren en vernieuwen.