Heembouw levert appartementen in Roelofarendsveen op aan MeerWonen

In opdracht van woningcorporatie MeerWonen heeft Heembouw duurzame appartementen toegevoegd aan de nieuwe woonwijk Westend in Roelofarendsveen.

De woonwijk Westend is nu in z’n geheel opgeleverd. Alle 60 woningen voor MeerWonen zijn zogenaamde NOM-appartementen: nul-op-de-meter. De woningen hebben geen gasaansluiting, zijn volledig elektrisch en wekken evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik en omstandigheden nodig is. Faro Architecten maakte het ontwerp. Heembouw Architecten heeft de woningen volledig technisch uitgewerkt. De architectuur van de woningen is het best te omschrijven als ‘landelijk’, passend bij de waterrijke omgeving.

Met deze oplevering is de laatste bouwfase in Westend afgerond. De uitvoering van de eerste bouwfase startte in september 2019. In circa 3 jaar tijd zijn er door Heembouw Wonen 103 woningen en 60 appartementen toegevoegd aan de gemeente Kaag en Braassem.

De appartementen voor MeerWonen liggen op het Midden Eiland, één van de drie eilanden waarop de nieuwe woonwijk Westend in Roelofarendsveen is ontwikkeld. Heembouw Wonen en Kennemerland Beheer hebben elk op een deel van de gronden hun eigen woningen ontwikkeld en gerealiseerd. Veel van de woningen zijn gelegen aan het water, andere liggen meer in het groen centraal op het eiland.