Hanzevast verkoopt vastgoed binnenstad Groningen aan HighBrook Investors

Beleggingsaanbieder Hanzevast heeft onlangs een stuk vastgoedportefeuille aan de Amerikaanse investeerder, HighBrook Investors verkocht. Het gaat om 25 panden met een totale oppervlakte van circa 48.000 m², hoofdzakelijk gelegen in (de binnenstad) van Groningen.

De objecten worden al meer dan 15 jaar beheerd door Hanzevast. In de portefeuille zitten veel monumentale panden die in de afgelopen jaren zijn gerestaureerd, waarbij veel rekening gehouden is met het behoud van de historie van de gebouwen. 

De verkoop betreft bijvoorbeeld het “Van Elmpthuis”, een in 1928 gebouwd voormalig bankgebouw van de Friesch-Groningsche Hypotheekbank en standplaats van het Launch Café, als ook “De Faun” waar tot voor kort modeketen Zara was gehuisvest.

Daarnaast behoren het door Hanzevast geïnitieerde gezondheidscentrum Hoendiep, twee gerestaureerde stadhuizen aan de Ubbo Emmiussingel en het hotelgebouw Corps de Garde ook tot de verkochte gebouwen. 

Belangrijkste reden voor de verkoop is het beleggingsbeleid van de betreffende portefeuille. Daarnaast speelt mee dat sprake is van een nieuwe productstrategie binnen Hanzevast.

Hanzevast wil in de eerste helft van 2018 een nieuwe productstrategie uitzetten om beleggen in vastgoed toegankelijker te maken. Hanzevast wil instapniveaus verlagen naar duizend euro. 

Het is al de tweede transactie die Hanzevast tekent met HighBrook Investors.