Gronduitgifte voor Beagle Marconi in Merwe-Vierhavensgebied Rottterdam

Ontwikkelaar Beagle Building en ontwikkelende bouwer J.P. van Eesteren hebben een overeenkomst getekend met Havenbedrijf Rotterdam voor de gronduitgifte voor Beagle Marconi.

Op de hoek van de Marconistraat en Benjamin Franklinstraat in Rotterdam ontwikkelen zij laboratorium- en kantoorruimten voor start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven in de (bio)technologie en innovatieve maakindustrie. In het zeven verdiepingen tellende ‘multi tenant’ gebouw komt zo'n 11.000 m2 aan flexibele kantoor- en laboratoriumruimten beschikbaar. De units variëren van 500 tot 5.000 m2.

Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelt samen met gemeente Rotterdam het Merwe-Vierhavensgebied (M4H). Het (voormalig) haven- en industriegebied transformeert de komende jaren naar een woon-werkgebied. “De ontwikkeling van Beagle Marconi past binnen de strategie om M4H te ontwikkelen als levendig en innovatief woon-werkgebied. De laboratorium- en kantoorfunctie van Beagle Marconi is een mooie, nieuwe toevoeging aan het vastgoed en het innovatienetwerk in het gebied”, aldus Jeroen Steens, directeur havenontwikkeling van Havenbedrijf Rotterdam.

img
Redacteur
Profiel