GGZ-instelling trekt in duurste pand Rotterdam

GGZ-instelling Centrum Veerkracht heeft haar deuren geopend in het duurste pand van Rotterdam, een voormalig "stadspaleis" van Jonkheer Theo Sandberg aan het Emmaplein 8-9. 

Het pand, twee gespiegelde herenhuizen aan het Emmaplein 8-9 in hartje Rotterdam,  stond bijna een jaar te koop voor bijna € 8 mln. De jonkheer, inmiddels een tachtiger, begon de woning van 1.000 m2 met 28 kamers toch wat te groot te vinden.

De nagelnieuwe GGZ-instelling Centrum Veerkracht is haar nopjes met haar bedrijfsruimte. Directeur Mijke Lambregtse-van den Berg, maaide op voorhand al kritiek op het prijzige onderkomen van de zorginstelling van de hand tegenover het Algemeen Dagblad. 'Het pand heeft bijna dertig kamers, dus dat maakt het niet extreem duur. Onze financiering komt van de bank, ook zij zijn enthousiast.'

Volgens de directeur hanteert Centrum Veerkracht tarieven in lijn met andere ggz-instellingen en kan de instelling efficiënt zorg bieden door de nadruk op groepslessen. 'Ook werken we met vrijwilligers en niet met managers - waar normaal gezien in de zorg juist veel geld naartoe gaat.’ Daarnaast biedt Centrum Veerkracht een groot deel van de klassiek ingerichte vertrekken ook aan externe partijen te huur aan voor dagdelen of op regelmatige basis. 

Sandberg zal ook in zijn nopjes zijn met de niet bekend gemaakte transactieprijs. In 1997 legde hij zelf nog ruim € 737.000 voor het stulpje op tafel.