Frasers ontwikkelt distributiecentrum in Bemmel

Frasers Property Industrial heeft een brownfield-locatie gekocht in Bemmel en gaat hier een distributiecentrum realiseren.

Frasers Property Industrial heeft van Anthevast een brownfield locatie van 10,8 hectare gekocht op het bedrijvenpark Pannenhuis in Bemmel, dicht bij  de A15 tussen Nijmegen en Arnhem. In de eerste fase van de ontwikkeling zal een state-of-the-art distributiecentrum worden gebouwd dat bestaat uit twee hoogwaardige magazijnen van elk 15.000 m². De ontwikkeling van de eerste fase zal in het derde kwartaal van 2021 van start gaan.

Frasers Property Industrial bouwt het nieuwe distributiecentrum in samenwerking met Over Engh Vastgoed als ontwikkelingspartner en Hercuton (onderdeel van Janssen de Jong Groep) als hoofdaannemer. Daarbij is het streven om de certificering Breeam-NL Very Good of hoger te verkrijgen. Het nieuwe distributiecentrum zal bestaan uit twee even grote magazijnen van elk ongeveer 15.000 m² en aparte kantoorruimtes en mezzanines van respectievelijk 588 m² en 1200 m². De ontwikkeling kan door één of twee gebruikers worden gehuurd.

Alexander Heubes, managing director Europe bij Frasers Property Industrial: ‘Dit is onze vierde acquisitielocatie in Nederland binnen zes maanden. Deze brownfieldontwikkeling illustreert mooi hoe oude industriegrond op duurzame wijze nieuw leven kan worden ingeblazen. De nabijheid van de A15 en de waarschijnlijke aansluiting op de A12 in de komende jaren ondersteunen de aantrekkelijkheid van de locatie voor internationaal vervoer.’

Anthevast werd bij deze transactie geadviseerd door I&S Vastgoed.

Laatste nieuws

Evenementen