Fondsen van Bouwinvest duurzamer in 2018

Op de Global Real Estate Sustainability Benchmark scoren alle Nederlandse sectorfondsen van Bouwinvest over 2018 meer punten dan vorig jaar.

 

Het Residential, Retail en Office Fund scoorden respectievelijk 4, 4 en 5 sterren. Het Hotel en Healthcare Fund lieten relatief gezien de grootste stijging in punten zien. Het Hotel Fund steeg van 2 naar 3 sterren en is eerste geworden binnen de Europese peer group. ‘Wij zijn trots dat de drie grootste fondsen wederom 4 en 5 sterren hebben behaald. Daarmee liggen we op koers en behoren de fondsen tot de meest duurzame vastgoedfondsen wereldwijd’, aldus Dick van Hal, directievoorzitter bij Bouwinvest. ‘Onze collega’s in het ‘Green Team’ zullen de komende tijd analyseren waar verbetermogelijkheden liggen. We willen dat al onze vijf fondsen in de hoogste twee categorieën komen.'

Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB)  is een wereldwijde duurzaamheidsstandaard waar in 2018 874 fondsen aan deelnam voor meer dan 70 institutionele beleggers. GRESB meet de duurzaamheidsprestaties van vastgoedbeleggingen op het niveau van een vastgoedfonds. Dus niet: hoe groen is een gebouw, maar hoe duurzaam is de organisatie erom heen.