Familievastgoedbedrijf verkoopt bedrijfscampus in Leusden

Bridges Real Estate, het vastgoedbedrijf van de familie Vermaat, heeft in een ‘off-market’ transactie haar bedrijfscampus in Leusden verkocht. Koper is Marvel, het moederbedrijf van softwareontwikkelaar AFAS.

De gebouwen zijn gelegen aan de Storkstraat 8 -14 op business park De Horst, recht tegenover het AFAS hoofdkantoor. Het kantorencomplex omvat in totaal 17.675 m², verdeeld over twee gebouwen en een parkeergarage met 528 plaatsen.

Bridges Real Estate kreeg het complex in 2019 in handen door snel te schakelen. Destijds was de aankoop qua vierkante meters voor het vastgoedbedrijf de grootste in kantoren tot dan toe. ‘Ondernemerschap zit in ons DNA’, aldus Martijn Bremmer, directeur bij Bridges Real Estate. ‘Vanaf de aankoop hebben we met visie naar deze locatie gekeken, over de bezetting heen. We hebben het aangedurfd, altijd potentie gezien en verschillende scenario’s uitgewerkt. Een shared campus concept ontwikkelen voor meerdere gebruikers, maar ook verkoop behoorde tot de mogelijkheden.

Het vastgoedbedrijf is verheugd dat het met deze transactie een eigenaar én gebruiker heeft gevonden, die qua visie op één lijn zit en het volledige potentieel van deze locatie zal benutten.

AFAS Inspiratiecampus
In de kantoorcomplexen zal het softwarebedrijf een campus realiseren. Door de ideale ligging tegenover het hoofdkantoor kunnen partners en aanverwante organisaties van het bedrijf zich dicht bij het ‘AFAS Clubhuis’ vestigen. Een van de panden zal gebruikt worden voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. ‘Toen de kans zich aandiende om aan de overkant van het AFAS Clubhuis grond aan te kopen met daarop twee gebouwen en een parkeergarage is het snel gegaan’, zegt AFAS-ceo Bas van der Veldt. ‘Als straks onze partners en andere organisaties hier gevestigd zijn in Leusden, hoeven we alleen nog maar de weg over te steken.’

Bridges Real Estate en AFAS zijn al jarenlang partners van elkaar en hebben alle afspraken onderling afgestemd. De partijen hebben geen externe adviseurs nodig gehad.