Expo Real 2020 afgelast

Omdat München vanaf 12 oktober 2020 is uitgeroepen tot risicogebied heeft de organisatie besloten de Expo Real dit jaar niet door te laten gaan.

De Expo Real Hybrid Summit, die gepland stond voor 14 en 15 oktober 2020, is op korte termijn geannuleerd vanwege de momenteel verslechterende coronasituatie in München. De annulering betreft zowel het fysieke als het digitale deel van het evenement. Aangezien deze met elkaar verbonden en wederzijds afhankelijk zijn, zou zelfs een puur digitaal evenement onder deze omstandigheden geen zin hebben gehad.

De Messe München besloot in juni om de Expo Real te organiseren onder als Expo Real Hybrid Summit – The Hybrid Conference for Property and Investment, als een fysieke en virtuele ontmoetingsplaats voor de vastgoedsector. De organisatie had alle maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat deze hybride conferentie en bijbehorende beurs met officiële goedkeuring kon plaatsvinden. Vanwege de huidige ontwikkelingen in München en in heel Duitsland is het echter absoluut noodzakelijk om de beurs slechts twee dagen voor de geplande start te annuleren.

Het Duitse Robert Koch-Instituut (RKI) heeft München en andere steden in Duitsland als risicogebieden geclassificeerd. Ook in andere Europese landen is de incidentie van infecties dramatisch gestegen. Veel sprekers en deelnemers verklaarden dat ze niet naar München zouden reizen.

Klaus Dittrich, voorzitter en ceo van Messe München, betreurt de annulering op korte termijn, maar ziet geen andere optie: ‘De beslissing is natuurlijk moeilijk, maar het is om onze klanten te beschermen. Volgens de huidige ontwikkelingen zou de beurs geen ontmoetingsplaats zijn geworden voor de vastgoedsector en dus ook niet aan zijn eigen doel hebben voldaan. Bovendien zou het evenement onder deze omstandigheden de verwachtingen van de klanten hebben teleurgesteld.’

Messe München zal de betaalde vergoedingen voor deelname aan de tentoonstelling en voor de tickets onverwijld terugbetalen.