Els Blokker daagt haar zonen voor de rechter

Els Blokker, weduwe van winkelmagnaat Jaap Blokker, staat donderdag tegenover haar zonen Edwin en Mark voor de Ondernemingskamer.

Blokker eist een onderzoek naar het bestuur en het beleggingsbeleid van Nardinc Beheer, het bedrijf waarover haar twee kinderen de scepter zwaaien. In Nardinc Beheer is bijna € 1 mrd aan vastgoed en beleggingen ondergebracht. Het vastgoed bestaat onder meer uit de panden van Blokker-vestigingen.

De eis die Els Blokker bij de Ondernemingskamer neerlegt, zou neerkomen op een schorsing van zonen Edwin en Mark als bestuurder. Verdere details over de zaak, waarover de Ondernemingskamer omwille van de privacy van de betrokkenen nauwelijks communiceert, zijn niet bekend. Het is echter duidelijk dat er conflicten zijn over de wijze waarop het vermogen van de familie Blokker wordt beheerd: vorige week stapten twee van de drie onafhankelijke bestuurders van de vennootschap op.

De Mirage Retail Group van Michiel Witteveen nam de Blokkerketen in 2019 over. De winkels stonden een tijdje in de etalage, maar na een kapitaalinjectie van een Amerikaans investeringsbedrijf hoopt Mirage met Blokker eindelijk zwarte cijfers te gaan schrijven.

Laatste nieuws

Evenementen