Blokker van huishoudketen naar huishoudhub

De vestigingen van Blokker worden binnenkort omgeturnd tot hubs voor de last mile. Pakketten van Amazon, DHL en Ochama worden vanuit Blokker-filialen per fiets of auto naar klanten gebracht.

Naast last-mile-oplossingen en de bekende huishoudelijke spullen, kunnen klanten bij Blokker-filialen terecht voor het retourneren van pakjes. Dat meldt ceo Pauline Boerman in MT/Sprout. “We gaan van huishoudwinkel naar huishoudhub”, aldus Boerman.

De huishoudhub werkt al samen met DHL en Ochama en gaat een samenwerking aan met Amazon, dat het Blokker-netwerk van 400 winkels als mooie toevoeging aan haar logistieke netwerk ziet. Blokker hoopt met de nieuwe diensten ook meteen een nieuwe doelgroep voor zijn huishoudelijke waar aan te boren. “De klanten van onze partner Ochama bijvoorbeeld, dat is een voor ons nieuwe doelgroep. Die komen heel gericht voor hun pakketjes. Maar eenmaal binnen, zien we dat ze tóch geprikkeld raken”, zegt Boerman.

Blokker behoort tot de stal van de Mirage Retail Group. De keten zou bedrijfsmatig gezond zijn, maar schreef tot voor kort nog altijd rode cijfers. Vorige maand kreeg het bedrijf een miljoenenlening van de Amerikaanse ‘winkelketenredder’ Gordon Brothers. Er is naar verluid € 35 mln aan krediet verstrekt.