Edge kiest voor samenwerking met AI-partner TPEX

Vastgoedontwikkelaar Edge heeft een strategische investering aangekondigd in het in Amsterdam gevestigde TPEX International, een digital building operator.

Deze samenwerking sluit volgens Edge aan bij haar visie om waarde toe te voegen door middel van duurzaamheid en het verbeteren van de operationele processen in de portefeuille. TPEX gaat hierbij samenwerken met andere partners van Edge die actief zijn binnen haar portfolio in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

TPEX International heeft uitgebreide ervaring in het beheren van hoogwaardig vastgoed voor een uiteenlopende klantenkring, waaronder Edge zelf, maar ook PIMCO Prime Real Estate, Nuveen, NSI, IWG, Nunner Logistics en The Social Hub. Door het inzetten van de digital-twin technologie creëert TPEX virtuele replica’s van gebouwen. Naast het verstrekken van adviezen neemt TPEX ook de verantwoordelijkheid voor de commissioning, de digitalisering en de optimalisering van gebouwen in de operatie, ondersteund door een 24/7 bereikbaar controlecenter in Amsterdam.

Continu monitoren

De professionele controlecenter van TPEX zal de prestatie van gebouwen continu monitoren en waar nodig optimalisaties doorvoeren om te allen tijde te voldoen aan de behoeften van het gebouw en diens gebruikers. TPEX draagt zorg voor het beheer van de prestaties van het gebouw, het monitoren en onafgebroken inwerkingstellen van systemen, inclusief het beheer van de automatisering. Dit alles in samenwerking met vastgoedbeheerders en onderhoudsteams om het potentieel van het gebouw te optimaliseren.