Edge en Mitsubishi kopen groot kantoorproject in Londen

De Nederlandse ontwikkelaar Edge en het Japanse Mitsubishi Estate London hebben voor € 175 mln het kantoor 125 Shaftesbury Avenue in Londen gekocht.

Het leegstaande kantoorgebouw van bijna 17.000 m² in het Londense West End werd verkocht door de Koreaanse vermogensbeheerder Vestas Investment Management en Savills Investment Management. Het gebouw uit de jaren tachtig werd voorheen gehuurd door WeWork. Dat zegde vorig jaar het huurcontract op, wat resulteerde in een daling van de waarde van het pand. Savills Investment Management kocht het gebouw namens de Koreaanse investeerders in 2018 en betaalde toen £ 267 miljoen aan Almacantar, dat het in 2013 voor £ 110 mln had verworven.

Het plan biedt de joint venture-partners een grote kans op herontwikkeling van het centrum van Londen. De nieuwe verhuurders zeiden dat ze ‘een moderne, innovatieve werkplek willen realiseren, waarin duurzaamheid en het welzijn van mensen centraal staan’. De plannen voor het gebouw zullen worden afgestemd op Edge’s ambitie om tegen 2050 de absolute net zero te bereiken.

Het gebouw is de derde locatie van Edge in Londen.

De verkoper werd geadviseerd door Savills en CBRE, waarbij Ashurst optrad als hun juridisch adviseur, terwijl de koper werd geadviseerd door JLL en Avison Young, samen met de wettelijke vertegenwoordiger BCLP.