Deloitte huurt 1560 m² in Citroëngebouw

Deloitte heeft 1560 m² kantoorruimte gehuurd in The Olympic 1962, het voormalige Citroëngebouw bij het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Deloitte zal op een deel van de tweede verdieping van Gebouw 1962 een 'Digital Garage' openen. De voormalige autolift op de derde verdieping wordt in gebruik genomen als vergaderruimte.

Het accountancy- en adviesbureau heeft met eigenaar Bouwinvest een 10-jarig huurcontract gesloten. Deloitte is de vierde huurder die heeft getekend voor The Olympic 1962, na het Amerikaanse modemerk Under Armour, private equity investeerder Parcom en restaurant Neni. Van de 15.500 m² is nog 2650 m² nog voor verhuur beschikbaar.

Deloitte Digital Garage is een concept voor 'client co-creation' en biedt ruimte aan creatieve talenten, consultants, engineers en partners als Apple, Adobe en Salesforce om nieuwe digitale producten en services te ontwikkelen, in co-creatie met de klanten. Met de opening van de nieuwe studio in 2018 zal Deloitte hiervoor ook 100 extra mensen hebben aangenomen. Deloitte heeft de ambitie om de 'nummer 1 Creative Digital Consultancy agency' te worden en zet zwaar in op dit segment. De onderneming heeft met de Digital Garage in Amsterdam 46 studio's wereldwijd.  

The Olympic Amsterdam is de herontwikkeling van de twee monumentale autogarages bij het Olympisch stadion. Bouwinvest heeft de gebouwen in 2014 aangekocht en transformeert die samen met Peak Development en Lokhorst Bouw en Ontwikkeling. In het zuidelijke gebouw, The Olympic 1931 (10.100 m²), gaat Volkswagen- en Audi-importeur Pon zich vestigen.