Verbouwing Citroëngarages van start

De verbouwing van de voormalige Citroëngarage bij het Olympisch Stadion gaat dinsdag officieel van start.

‘The Olympic Amsterdam’ is een herontwikkeling van eigenaar Bouwinvest, Peak Development en Lokhorst Bouw en Ontwikkeling. Onder andere Pon en het Amerikaanse sportmerk Under Armour krijgen in het gebied een vestiging.

De ontwikkeling van The Olympic Amsterdam 1931 & 1962 aan het Stadionplein staat symbool voor de revitalisering van het hele gebied. Vanaf begin 2018 biedt het meer dan 100.000 m² ruimte om te wonen, werken, winkelen, sporten, feesten en ontspannen. Een bruisend stadsplein, niet alleen voor de buurt, maar voor heel Amsterdam, aldus de iniatiefnemers. 'Een omgeving die ruimte biedt voor grote events en internationale aantrekkingskracht heeft. Sport, mobiliteit en innovatie vormen daarbij steeds het uitgangspunt, kort samengevat in het motto voor het gebied: AIM HIGHER!’

The Olympic 1931 en The Olympic 1962
De verbouwing laat het historische karakter van de voormalige Citroëngarages in tact. Daarbij past een nieuwe naam voor de gebouwen, aansluitend bij het gebied en verwijzend naar de oorspronkelijke bouwdata. Het Zuidgebouw is in dat licht omgedoopt tot ‘The Olympic 1931’. Het rijksmonument dat dertig jaar later werd gebouwd heet vanaf nu ‘The Olympic 1962’.