Cushman & Wakefield lanceert ‘Veilig-terug-naar-de-Werkplek’ gids

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield lanceert vandaag wereldwijd een uitgebreide handleiding voor kantoorgebruikers en kantoorinvesteerders voor een veilige en gezonde terugkeer naar kantoor.

Dit initiatief volgt op de lancering van 6 Feet Office, het nieuwe werkplekconcept voor de anderhalve-meter-samenleving dat onlangs door het bedrijf is gelanceerd. De bijbehorende ‘Recovery Readiness’ gids helpt bedrijven en organisatie zich voor te bereiden op de terugkeer naar kantoor, zodra de beperkende maatregelen rondom de COVID-19-uitbraak versoepelen. In de implementatie van het concept staan kostenefficiëntie, flexibiliteit, veiligheid en gezondheid centraal.

‘De afgelopen weken hebben wij in China in een joint venture met Vanke Service, meer dan 80 miljoen vierkante meter kantoorvloer geschikt gemaakt voor werken met social distancing. De terugkeer naar de werkvloer is voor organisaties en hun medewerkers heel belangrijk, maar dit moet wel veilig en gezond worden georganiseerd. De voorbereidingen daarvoor moeten nu starten zodat kantoorgebruikers en kantooreigenaren klaar zijn zodra de maatregelen versoepelen’, zegt Jeroen Lokerse, CEO Cushman & Wakefield die deel uitmaakt van de internationale ‘Recovery Readiness Task Force’ van het bedrijf.

De werkplekadviseurs van Cushman & Wakefield wijzen erop dat, hoewel de implementatie er voor elke organisatie anders uit zal zien, de principes op praktisch elke gebruiker en eigenaar van kantorenvastgoed toepasbaar zijn.

De ‘Veilig-terug-naar-de-Werkplek’ gids kunt u hier downloaden: https://info.cushmanwakefield.com/l/263412/2020-04-20/2lpnkx