Crossbay verwerft logistiek complex in Nieuw-Vennep

Stevaco Vastgoed/Minerva Development heeft circa 6900 m² bedrijfsruimte gelegen aan de Lireweg 15-17 in Nieuw-Vennep verkocht aan Crossbay.

Het betreft een multifunctioneel logistiek complex gelegen op het bedrijventerrein Nieuw Vennep Zuid. Afgelopen jaar heeft de verkoper het object grondig gerenoveerd en daarna langjarig verhuurd aan twee huurders. Het object is gelegen op een kavel van 9243 m² en heeft een oppervlakte van 5421 m² bedrijfsruimte, 1409 m² kantoorruimte, 12 loading docks en 25 parkeerplaatsen. Het bedrijvenpark Nieuw-Vennep Zuid is goed bereikbaar per auto en ligt aan N207, de provinciale weg van Lisse naar Alphen aan den Rijn, nabij de afrit van de A4/A44 (Amsterdam-Rotterdam-Den Haag).

Verkoper Stevaco Vastgoed/Minerva Development, is in deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield (commercieel) en VBC Notarissen (legal). Koper Meyer Bergman werd geadviseerd door Rutgers & Posch (juridisch), Deloitte (fiscaal) en CBRE (technisch).

Crossbay is het eerste pan-Europese last-mile logistieke platform dat zich richt op distributiecentra in de buurt van stedelijke gebieden. Crossbay, opgericht door private equity fonds Meyer Bergman, heeft zijn eigen bedrijfsstructuur en de ambitie uit te groeien naar een totale beleggingswaarde van € 2 mrd. Het aandeel van de Benelux-regio zal hierin aanzienlijk zijn, luidt de verwachting.