Colliers: Binnenstad Den Haag kan er nog 60 food & beverage-zaken bij hebben

Volgens onderzoek van Colliers is er in de binnenstad van den Haag ruimte voor meer dan 60 extra food & beverage-zaken.

Op basis van de horeca benchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod food & beverage (F&B) beperkt is. Dit blijkt uit het winkelmarktrapport  Den Haag van vastgoedadviseur Colliers International.
De binnenstad van Den Haag is volgens Colliers uitgegroeid tot een van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Er is een groei van 23% aan F&B mogelijk zijn ten opzichte van het huidige bestand.

De benchmark laat zien dat er vooral kansen zijn voor nieuwe cafés, café-restaurants en restaurants. Er is ruimte voor ongeveer 10.000 m² extra F&B en dat zijn ruim 60 zaken.

Het toekomstperspectief voor F&B is daarnaast rooskleurig. De stad groeit tot 2030 met 50.000 inwoners en er komen steeds meer toeristen en bezoekers. Ook het groeiend aantal welgestelde ouderen draagt bij aan een hoger omzetpotentie. Ondernemers springen nu al in het gat. De Haagse Bluf wordt bijvoorbeeld getransformeerd naar F&B-hotspot met vernieuwende concepten.